luni, 2 august 2010

Blata de la Gliganu

Balta de la Gliganu

Gliganu este o balta cu potential destul de mare , avnd in vedere ca tocmai a fost repopulta cu 5 tone de crap romanesc si oglinda .
Din cele 3 partide , numai in 2 am prins peste notabil si anume : in prima partida s-au prins 3 crapi oglinda la aporximativ 3 kg bucata ; in a 2-a partida s-au prins 2 crapi unu oglindala 2.8 kg si unul romanesc la 3.2 kg . in a 3-a partida eu nimic dar colegul meu a prins 2 crapi la 2,7 kg

La balta se poate ajunge de la targul saptamanal catre Setfan cel Mare aproximativ 25 km din Pitesti . Drumul de acces la balta se face pana in silozuri de porumb de pe stanga drumului .

Taxa de pescuit este de 50 Ron /12 h se pot retine 6 kg de crap iar carasa nelimitat .
Nu exista limita de "bete".
Eu am prins la "Bondu" si la boaba uscata .
Urmeaza si dovada spre sfarsitul saptamanii .

Salau cu ciuperci

O noua reteta testata de mine cu salau de Olt proaspat prins


Timp de preparare:
30 - 35 minute
Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de salau (a 200 g),
cateva picaturi zeama de lamaie, sare, piper macinat, 2-3 linguri unt, 1 ceapa, 250 g ciuperci proaspete,
1 ceasca zeama concentrata de legume (Knorr +apa),
1 ceasca verdeata tocata (patrunjel, marar),
1 lingurita oregano,
1 lingurita busuioc uscat,
4 oua.
Mod de preparare
Se spala file-urile de peste, se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza si se pipereaza. Se incinge untul intr-o tigaie si se caleste ceapa curatata si tocata, pana ce devine sticloasa. Se adauga ciupercile curatate si taiate si se dunstuiesc si ele putin, dupa care se toarna deasupra zeama de legume si se lasa sa fiarba 4-5 minute, la foc potrivit. 4. Se adauga verdeata tocata marunt, oregano si busuioc si se condimenteaza puternic. 5. Fileurile de peste se prajesc in unt, iar ouale se fac ochiuri. 6. Se aseaza fileurile pe farfurii, peste fiecare se pune un strat de ciuperci si cate un ochi, se garnisesc cu verdeata si se servesc imediat.